Zakaj so kvalitetne šolske torbe za prvo triado dražje?

Zdravje

Koristno, Novice

Comments are off

May 31, 2023

Kot vsako leto bo tudi letos 1.9. prestopilo šolski prag kar nekaj prvošolčkov. Po zadnjih podatkih jih bo letos nekaj več kot 20.000. To pa posledično pomeni kar nekaj staršev, ki bo iskalo poceni šolske torbe za prvo triado.

Tu ne bomo na dolgo razglabljali o tem kaj mora imeti kvalitetna šolska torba, saj je o tem napisanega že kar dosti. Pogledali bomo samo zakaj so torbe za prvošolce toliko dražje od torb za večje otroke…

Šolske torbe za prvo triado

Šolske torbe za prvo triado morajo biti

 1. Izredno lahke.
  Šolske torbe ne smejo presegati 10 do 15% telesne teže otroka. To velja za vse starosti otrok, a ker gre za malčke vsak dekagram lahko poruši to razmerje. Zato se pri šolskih torbah za prvo triado uporablja samo najlažje materiale, ki so dražji in jih je težje proizvesti
 2. Ergonomske
  Torbe za prvošolčke morajo biti oblikovane z večjo skrbnostjo za otrokovo hrbtenico. Hrbtišče in dno mora biti togo (trdno), a lahko. Tudi oblazinjenje mora biti obilnejše. Poleg tega imajo šolske torbe za prvo triado vedno več možnosti nastavljanja namestitve. S tem zagotovijo pravilno nošenje in zmanjšajo negativne vplive na hrbtenico in razvoj otroka.
 3. Varne
  Kvalitetne torbe za prvošolčke vključujejo varnostne elemente, kot so odsevni trakovi ali utripajoče lučke za boljšo vidljivost v temi. Te funkcije so pomembne za varnost otrok na poti v šolo in domov, zlasti v slabših svetlobnih pogojih.
 4. Aktualne
  Šolske torbe za prvošolčke oblikovane z različnimi priljubljenimi liki iz risank ali filmov. Ker gre običajno za plačljive licence to takoj doprinese k višji ceni torbe.
 5. Kvalitetne
  Zadnji faktor, ki vpliva na ceno torbe za prvošolčka pa je kakovost materialov v celoti. Pri vseh ostalih faktorjih se cenejše šolske torbe še lahko nekako pretihotapijo mimo, a pri materialih kot celota težko. Blagovne znamke za svojimi kakovostnimi izdelki stojijo z večletnimi jamstvi. Ne glede na uporabo vam bomo torbo menjali če se vam npr. strga zadrga, naramnica, ročka ali podobno

Torej, povzetek je enostaven. Kvalitetne šolske torbe za prvo triado ne morejo biti poceni. Pika. Ne kupujte no name šolske torbe po smešno nizki ceni. Saj poznate tisti rek, nisem dovolj bogat, da bi kupoval poceni! Da vam ne bo kasneje žal, ko boste na koncu kupili dražjo, a kvalitetno šolsko torbo!

Tu pa lahko najdete še nekaj nasvetov pri izbiri šolske torbe.