Team building Ljubljana – Napotki kako izbrati lokacijo in program

Zdravje

Koristno, Novice

Comments are off

March 20, 2023

Ljubljana je glavno mesto Slovenije,  kar pomeni da ima veliko infrastrukture in možnosti za poslovne dogodke in motivacijske programe. Team building v Ljubljani za podjetje lahko organizirate v podjetju, ali pa najamete eno izmed konferenčnih dvoran v Ljubljani. Sliši se enostavno?

Kaj pa če imamo res posebne zahteve?
kaj pa če smo res velika skupina?
Kaj pa če želimo imeti team building v centru Ljubljane?

No, potem pa priporočamo, da preberete naslednji blog do konca? Za vas smo pripravili nekaj lokaciji in pa nekaj napotkov na kaj morate pri izbiri lokacije team building paziti.

Kako izbrati pravo lokacijo za team building Ljubljana?

Pri izbiri optimalnega prizorišča ali lokacije team buildinga Ljubljana je treba upoštevati več dejavnikov.

Poglejmo najbolj pomembne:

 1. Velikost skupine – upoštevajte velikost vaše skupine. Preverite, da prizorišče ali lokacija, ki jo izberete, lahko udobno sprejme željeno velikost vaše skupine in zagotovi ustrezno udobje.
 2. Dostopnost in narava lokacije – razmislite o dostopnosti lokacije. Ali je dostopen z javnim prevozom, avtobusom ali avtomobilom? Ali se nahaja na dostopnem in varnem območju? Je lokacijo enostavno najti? Je dovolj parkirišč? Je dovoljen hrup? Zagotavlja zasebnost?
 3. Možne aktivnosti – katere so tiste aktivnosti, ki so na voljo na prizorišču ali lokaciji. Ali se skladajo z vašimi željami? Ali morda potrebujete kakšno dodatno aktivnost – ali jo je možno izvesti na lokaciji? O možnostih team building programov se pogovorite tudi s team building agencijo, oni imajo sigurno veliko izkušenj in vam bodo lahko za posamezno lokacijo predlagali tudi specifičen program.
 4. Pregled oprema – vprašajte se, ali morda potrebujete kakšno dodatno opremo, ozvočenje, mize, postavitev v kongresni dvorani, je ozvočenje dovolj močno? Imajo govorniški pult?
 5. Hrana / pijača – ali lokacija omogoča prostor za catering? Ali lahko imate lastni catering ali imajo to tudi na lokaciji?
 6. Proračun – razmislite o svojem proračunu. Prepričajte se, da prizorišče ali lokacija, ki jo izberete, ustreza vašemu proračunu in v končni fazi, ali res zagotavlja vrednost za denar.
 7. Splošni pogoji – Pozanimajte se kakšni so splošni pogoji, koliko je potrebno prej plačati za rezervacijo? Kakšni so možnosti odpovedi? Priporočamo, da pred rezervacijo podpišete pogodbo o najemu prostora

Top team building lokacije v Ljubljani in okolici

Ljubljana je izredno specifična, kar se tiče lokaciji za team building. Manjših dvoran je izredno veliko, dvorano do petdeset oseb najdete v vsakem hotelu ali izobraževalnem centru. Večji problem je organizirati team building za večje skupine v dvorani ali na prostem. Za vas smo za team building Ljubljana izbrali nekaj lokaciji, ki so primerne za velike skupine nad 200 oseb ter nekaj butičnih lokaciji, ki so nam všeč in jih priporočamo za majhne skupine.

Indoor lokacije za velike team building skupine v Ljubljani – nad 200 oseb:

 • Hotel Intercontinetal
 • Grand plaza hotel Ljubljana
 • Gospodarska razstavišče Ljubljana
 • Four Points by Shearton
 • L56
 • Stožice
 • Hotel Union

Outdoor prostori za velike team building dogodke – nad 200 oseb

Za večje dogodke na prostem je potrebno pogledati prostore tudi izven ljubljanskega ringa. Večje in bolj primerne lokacije so na obrobju Ljubljane.

Butične lokacije za manjše skupine do 50 oseb

To so manjši lokacije, katere priporočamo zaradi svoje posebnosti, ali je to ambient, kulinarika ali pa sam prostor.

 • Center Ljubljane
 • Posestev Trnulja
 • Golf Smlednika
 • Ljubljanski grad
 • Švicarija
 • Kmetija Jež
Team building Treasure hunt Ljubljana
Team building Treasure hunt Ljubljana

Team building Ljubljana – Outdoor team building programi v centru Ljubljane

V centru mesta Ljubljane je izredno težko organizirati team building, saj potrebujete za uporabo prostor soglasje Mestne občine Ljubljane in tudi plačati najem prostora. Kot drugo pa v centru mesta ni ogromno in  zelenih površin, kjer bi lahko organizirali team building. Ne glede na vse omejitve smo našli naslednje programe. V najem prostora se spustite samo v primeru, če je vaš proračun velik, v kolikor je proračun ”normalen” priporočamo naslednje team building programe.

Team building Murdery Mystery 

V okviru konference se je zgodil umor, udeleženci team building morajo najti pravega morilca. Dogodek se začne v hotelu in poteka po centru Ljubljane, kjer udeleženci s pomočjo tablic iščejo dokaze. Na koncu se udleženci zberejo v dvorani, kjer sledi še zaslišanje prič in osumljencev

Interaktivno vodenje Martin Krpan Ljubljana

Martin Krpan je slovenski heroj, ki je premagal Brdavsa in rešil cesarstvo pred Turki. Danes je Martin Krpan že star in vrhovni voditelji so že pozabili na njegov doprinos, sam pa še vedno živi v Ljubljani in skupaj s svojimi sinovi prodaja angleško sol. Udeleženci bomo razdelili v skupine in skupaj z sinovi Martina Krpana se bodo naučili pravilnega ”švercanja”. Team building je v bistvu interaktivno vodenje po Ljubljani, kjer udeleženci degustirajo slovenske dobrote in se preizkušajo v tihotapskih igrah.

Team building Ljubljana
Team building Ljubljana

Treasure hunt Podvodni mož

Podvodni mož je bil zale postave, vešč, lep in ravno prav možat. Ob plesu na Starem trgu so se ob prijetni svatbi gostili, kramljali in se zabavali s plesom. Ko so bili že vsi dobre volje, je pristopil lepo opravljen mladenič zale postave. Vse zbrane je lepo pozdravil in vsakemu stisnil roko. Nato si je zbral plesalko, lepo, nališpano nevesto. Dekletu je bilo ime Urška. Z njo je plesal, od Starega trga, mimo gostilne, vse do Ljubljanice. Z Urško sta plesala in skočila v Ljubljanico, odplava sta do Trbovlje, kjer živita še danes. Program je zasnovan kot ekipna dogodivščina – člani ekip se skupaj prebijajo od točke do točke, iščejo odgovore, izpolnjujejo zabavne naloge, prepoznavajo namige in skupaj dosežejo cilj.

Božični Team building Ljubljana 

Božiček se je pri svojem letu čez Slovenijo zaradi goste megle izgubil in nenamerno raztresel božična darila nekje nad Ljubljano. Zdaj brez smeri in brez daril tavajoč po Sloveniji, Božiček obupano išče pomoč. S pomočjo tega programa lahko postane njegova rešitev ekipna dogodivščina, kjer se člani skupaj prebijajo od točke do točke, iščejo odgovore, izpolnjujejo zabavne naloge in prepoznavajo namige, da skupaj dosežejo cilj – najdba vseh raztresenih daril! Ker bodo vse ekipe štartale hkrati, je čas neprecenljiv, zato je usklajeno sodelovanje med vsemi člani ekipe ključnega pomena za uspeh, a tudi izredno zabavno. Uživajte v okusih zime in v razigranem vzdušju, ki vam ga bo program zagotovil, in se pripravite na nepozaben dogodek sredi Ljubljane. Podoben team building organizira Teambuilding-croatia.hr v Zagrebu.

Božični treasure hunt Ljubljana
Božični treasure hunt Ljubljana

Kako se lotiti organizacije team buildinga v Ljubljani ?

Svetujemo vam, da vse potencialne lokacije osebno obiščete in se prepričate na lastne oči. Prav tako vam svetujemo, da najamete team building agencijo, ki vam bo znala pomagati pri izbiri lokacije in programe. Sam dogodek vam lahko organizirajo na ključ, brez skritih stroškov.