Predstavitev izdelka Indijski trpotec Super Obrok – uporaba in doziranje

Zdravje

Koristno

Comments are off

December 12, 2018

Danes smo se odločili, da vam predstavimo izdelek Indijski trpotec Super Obrok, saj je Psilium med našimi bralci že znan. Plantago Ovata, kot je njegovo znanstveno ime je izjemen vir prehranskih vlaknin, katere so zelo pomembne pri človeški prehrani. Rastlin Psyllium je plevel, kateri uspeva v Aziji. Znan je tudi pod imeni Plantago gooddingii, Plantago insularis, Plantago brunnea, Plantago decumbens, Plantago fastigiata, Plantago ispaghula ali Plantago minima.

Indijski trpotec uporabaIndijski trpotec Super Obrok

Za prehranske vlaknine, katere se nahajajo v Indijskem trpotcu je značilno, da so vodotopne, kar je izjemno pomembno. Prav zaradi vodotopnosti teh vlaknin, jih uporabljamo za čiščenje črevesja. Ko prehranske vlaknine iz zmletega Indijskega trpotca pridejo v stik z vodo, nabreknejo in tvorijo sluzi podobno snov.

Ta nabrekla sluzasta snov med potovanjem skozi črevesje rahlo drgne in izvaja pritisk na debelo črevo.

Tako lahko nabrekel Indijski trpotec odlušči stare odpadne snovi ter jih odnese s sabo z odvajanjem blata. Psilium ali Psyllium husk pa ni primeren le za čiščenje črevesja, mnogo ljudi ga uporablja tudi kot pomoč pri hujšanju.

Ker svetli indijski trpotec ob stiku z vodo nabrekne, nam hkrati daje večji občutek sitosti.

Deluje tudi kot odvajalo a ima tudi druge blagodejne učinke na telo. Ker deluje kot prebiotik (nudi hrano dobrim bakterijam – probiotikom) s tem ojača tudi imunski sistem. Uporabljamo go pri zaprtju, za urejanje holesterola ali celo pri sladkorni bolezni, saj ureja raven sladkorja v krvi. (X)

 

Psilium doziranjeDoziranje Indijskega trpotca

Indijski trpotec v resnici nima stranskih učinkov, le dovolj vode moramo spiti pri njegovem jemanju. Osnovna dnevna doza, pri kateri sigurno ne boste imeli težav je od 3 g do 5 g. V znanstvenih študijah, pa navajajo doziranje med 8 g in 10 g na dan. Te doze so uporabljali pri urejanju zaprtja, krvnega sladkorja in simptoma razdraženega črevesja. Prav zato smo vam zbrali podatke, kako dozirati Indijski trpotec.

Doziranje Psiliuma glede na spol in starost

Odrasli od 19 do 50 let:

  • Moški: 38 g / dan
  • Ženske: 25 g / dan
  • Nosečnost: 28 g / dan
  • Dojenje: 29 g / dan (XX)

Za vse, ki se zanimate za zdravje, bo verjetno zanimiv tudi prispevek 5 najboljših trgovin kjer lahko kupimo msm prah.