Postopek za sejanje trave

Zdravje

Koristno

Comments are off

December 18, 2017

Za vse, ki se zanimate za pravilen postopek za sejanje trave, da bo le ta, lepa, zelena in dosegala namen zaradi katerega jo sploh sejemo, povejmo najprej, da je pred sejanjem trave treba ločiti postopke, ki so značilni in specifični za sejanje trave npr. za domač travnik, za sejanje trave na vrtu ali sejanje trave za npr. nogometna in druga travnata igrišča (in pa tudi za sejanje trave v parkih, ob poslovnih objektih, ipd…).

Namreč, tisti, ki preko interneta iščete čimbolj natančno opisan (ali prikazan) postopek za pravilno sejanje trave, namreč največkrat naletite na nasvete, ki pa so splošni, brez, da bi sploh dobili napotek za kje je opisan in prikazan postopek sejanja trave, tudi najbolj primeren.

Postopek za sejanje trave

Postopek za sejanje trave

Sejanje trave na vrtu, za razliko od sejanja trave npr. za nogometno igrišče, se ne razlikuje samo po semenu trave, primerne za različne površine, temveč tudi po samem postopku, t.i. predpripravi zemlje na kateri bomo sejali travo, hkrati pa je tudi nega trave, po tem, ko je posejana drugačna, če sejemo travo za domač vrt ali travnik ali za park ali nogometno igrišče.

Pri sejanju trave za domač vrt, je v prvi vrsti mišljeno, da si uredimo lepo zeleno okolico naše hiše, ki pa je s travo in cvetličnimi gredami ter grmovnicami povezano v neko celovito, estetsko celoti, ki tudi iz vidika ustreznosti rastlinja sodi v našo krajino in širše okolje našega domovanja.

Zato moramo pri iskanju ustreznega postopka za sejanje trave ne samo upoštevati vrsto semen trav in želje po tem, katere trava nam je pač najbolj všeč, temveč tudi klimatske in podnebne pogoje za posamezno vrsto trave, pogoje in potrebne aktivnosti za nego posejane trave, težavnost postopka predpriprave terena in zemlje za posamezno travo in pa, nenazadnje, tudi to koliko vlage in vode posamezna vrsta trave potrebuje, zato, da imamo kasneje z njo lepo obdelan vrt in dvorišče, lep in zelen travnik in zdravo rastje.

Tudi košnja trave, ni pri vsaki vrsti posejane trave enaka.

Zato, priporočamo, da se za ustrezen postopek za sejanje trave, pozanimate podrobneje na povezavi zgoraj.

Uporabljene besede: Postopek za sejanje trave