Bosta internet in Nevron IPTV poskrbela za oživitev dejavnosti v televizijski industriji

Zdravje

Koristno

Comments are off

March 20, 2018
Bosta internet in Nevron IPTV poskrbela za oživitev dejavnosti v televizijski industriji

Uporaba televizije stagnira, zlasti zaradi interneta. Ta izjava trenutno velja kot vse bolj splošno mnenje. Nasprotno pa nedavne študije dokazujejo, da internet in Nevron IPTV prinašata nov val rasti televizijskega poslovanja.

internet in Nevron IPTV
Internet in Nevron IPTV  še dolgo ne bosta popolnoma zamenjala klasične televizije…

Po nekaterih poročilih, se uporaba televizije še vedno povečuje, kar pa je v nasprotju s priljubljenim javnim mnenjem. Tako je svetovni trend na področju televizije še vedno navzgor ali vsaj stabilen – upad pa skoraj ni viden. Sedanji razvoj dogodkov, zlasti na ameriškem trgu, bi moral poskrbeti, da ustvarjalci TV vsebin ostanejo pozitivi. Uporaba konvencionalne televizije se je v zadnjih 24 mesecih povečala za en odstotek. Medtem, pa se je uporaba novejših storitev, kot so spletna televizija ali mobilna televizijo, v enakem obdobju povečala za celo osem odstotkov. Navedena študija ugotavlja, da je dnevna uporaba TV v ZDA več kot 300 minut. V Nemčiji je, v ključnih demografski skupini 14 do 49 let starosti, ta čas približno 195 minutah dnevno in se v zadnjih letih konstantno povečuje.

Na koncu bo zmagovalec le eden- gledalec

Televizija je že zdavnaj preživela klasičen daljinski upravljalnik in omogoča preprosto preklapljanje in preskakovanje oglasov. Preživela je video snemalnik. Avtorji študije so povsem prepričani, da bo preživela tudi internet. Video platforme, kot so Netflix*, Hulu* in podobne, bodo zato lahko prevladovale le v omejenem obsegu. Tržne razmere so v različnih državah preprosto drugačne. Tržni delež videoposnetkov na zahtevo se trenutno giblje pri približno treh odstotkih. Lep dodatek linearni televiziji, vendar daleč od kakršne koli konkurence. Predvsem kakovostna ponudba različnih vsebin je za kupce danes najpomembnejša. Visokokakovostni filmi in serije so prav tako priljubljeni, kot zabavne prireditve in športne oddaje.

Ponudba internetne televizije običajno zajema več kot le posamezne sektorje iz teh področij. Poskrbi za ponudbo koristnih dodatnih vsebin, ki so na voljo na televizorju. Vendar pa internet in Nevron IPTV, s svojo funkcionalnostjo še dolgo ne bosta mogla popolnoma zamenjati klasične televizije, ki jo trenutno (še vedno) uporabljajo množice. In s tem so ponudniki še dodatno prisiljeni, za zagotavljanje kakovosti programa, povečati kakovost televizijskih vsebin, količino različnih kanalov.

Tags: , , , , , , , , ,