Substrat Plagron Allmix za indoor gojenje rastlin

Zdravje

Novice

Comments are off

February 17, 2019

V današnjem članku vam bomo predstavili substrat Plagron Allmix za indoor gojenje raznih rastlin. Allmix je izjemno močno pognojena zemlja v vrečah ali z drugo besedo substrat. S svojo sestavo imitira zemljo ki se nahaja v naravi. To pomeni, da se v njej, po tem ko jo zalijemo in počakamo 2 dni, razvije aktivni mikro ekosistem. Mikroorganizmi v Plagron Allmix-u, se po zalivanju razbohotijo in naredijo svoj ekosistem.

Plagron Allmix substrat za indoor gojenje rastlin

Pri indoor gojenju rastlin, običajno le te gojimo ob oknu ali pod lučmi. V primeru, da za ta namen izberemo Plagron Allmix, moramo temu prilagoditi tudi gnojenje. Hranila, katera se nahajajo v tem substratu, zadostujejo za približno 6 tednov gojenja. Če gojimo rastline, katere ne potrebujejo mnogo hranil, potem zadostuje tudi za več časa. Rastline, katere so večji uporabnik hranil, bodo prej potrebovale dognojevanje.

Sestava Allmixa-a

Allmix podjetja Plagron je sestavljen iz kvalitetnih izbranih vrst šote. Ker vsebuje več vrst šot, vsebuje tudi različna vlakna teh šot. Poleg tega pa mu je dodan prelit, kar naredi zemljo zelo lahko in zračno, hkrati pa zadržuje bolje vodo. Rahlost pomaga, da se koreninski sistem bolje razvija.

Kako uporabimo Allmix za gojenje rastlin indoor

Vrste šote, katere se nahajajo v Plagron Allmix substratu so bela in črna šota. Dodana so mu tudi razna šotna vlakna za zračnost. Vsebuje pa tudi mikroorganizme, kateri se po zalivanju razvijejo in nudijo koreninam kvalitetno koreninsko floro.

To pa še ni vse. Allmix vsebuje tudi gnojilo iz iztrebkov glist ter druga organska gnojila, kar ga naredi zelo podobnega zemlji iz narave. Njegov pH je med 6,5 in 7,9, elektro prevodnost EC pa med 1,5 in 2,2. Prav to je primerno za trajnejše indoor gojenje rastlin.

Kako uporabimo Allmix za gojenje rastlin indoor

Ko gojimo v zaprtem prostoru ali z drugo besedo indoor gojenje, je zemlja izredno pomembna. Če rastli ne želimo na začetku dognojevati je Plagron Allmix prava rešitev. Rastlinam, ki rastejo v njemu, bomo dodajali le vodo vsaj prvih 6 tednov. Najboljše rezultate bomo dosegli, če ga uporabljamo skupaj z z izdelki Plagron Alga. To sta Alga Grow in Alga Bloom.

vir https://www.plagron.com/en/products/plagron-allmix