Meni skritih skrivnih menijskih kod za Sony, Samsung, LG in Philips TV

Zdravje

Koristno

Comments are off

January 23, 2019

Vsi digitalni televizorji vsebujejo meni / inženirski meni tajnih storitev, ki uporabnikom omogoča dostop do naprednih menijev / možnosti in spreminjanje različnih notranjih nastavitev, kot so višina, širina, položaj, barve, modri zaslon itd. omogočite ali onemogočite veliko funkcij v televizorju. V bistvu ta meni storitev uporabljajo TV mehaniki in inženirji.

Danes bomo v tej temi delili kode za dostop do skritega skrivnega servisa Sony, Samsung, LG in Philips TV. Te kode bodo delovale v vseh vrstah televizorjev, kot so CRT, LCD, LED, plazma, HD, Full HD, 4K UHD itd.

Prav tako vam bomo povedali, kako ročno posodobiti programsko opremo / vdelano programsko opremo televizorja brez povezave. Številni modeli TV-sprejemnikov nimajo internetne povezave, zato vam bodo te metode pomagale pri ročni posodobitvi strojne programske opreme televizorja brez internetne povezave.

OPOMBA 1: Preden jih spremenite, si zapišite privzete vrednosti, da jih boste lahko v prihodnje obnovili, če bo kaj narobe ali če vam ni všeč izhod.

OPOMBA 2: Bodite zelo previdni med igranjem s temi servisnimi meniji. Bolje je, da naredite spremembe in najprej preverite njihove učinke. Ne shranite sprememb takoj. Če gre kaj narobe, samo izklopite televizor in ga ponovno vklopite, tako da boste obnovili privzete nastavitve.

skrite kode tv hospitality mode

Storitvena koda menija za televizor Sony:

Najprej izklopite televizor z daljinskim upravljalnikom, nato pa na daljinskem upravljalniku televizorja hitro pritisnite naslednje tipke:

Zaslon (ali i +) + 5 + Glasnost + moč

Na televizijskem zaslonu bo prikazan skriti meni storitve.

Sony_TV_Remote_Service_Code.png

Ko vstopite v servisni meni, lahko znova pritisnete tipko Menu (ali Options) na daljinskem upravljalniku, da preklapljate med različnimi načini uporabe, kot so Digital, Chassis in VPC.

Za pomikanje med razpoložljivimi možnostmi pritisnite 1 ali 4 gumba. Če želite spremeniti ali spremeniti svoje vrednosti, pritisnite tipki 3 ali 6.

Če želite shraniti spremembe, na daljinskem upravljalniku pritisnite tipke Mute + 0 (ali Enter).

Če želite obnoviti nastavitve na tovarniške nastavitve, pritisnite gumba 8 + 0 (ali Enter).

PS: Za nekatere nove modele zgoraj omenjena metoda morda ne bo delovala. Za dostop do menija storitev v teh novih modelih lahko poskusite slediti zaporedju tipk:

Medtem ko je TV vklopljen, pritisnite levo + desno + izklop zvoka + sredinsko tipko + izklop zvoka + gumba menija.

OPOMBA: Prav tako lahko pritisnete gumbe Display (ali i +) + 5 + Volume Down + Power na daljinskem upravljalniku, da vstopite v način samopreverjanja. Ta način prikazuje skupno porabo ur televizorja Sony.

Storitvena koda menija za televizor Samsung:

Na voljo je veliko kod za dostop do menija storitev v različnih modelih televizorjev Samsung. Poskusite uporabiti naslednje kode enega po enega, dokler ne pridete do menija storitve:

Najprej poskusite z naslednjo metodo. Deluje v vseh novih televizijskih serijah Samsung:

1. način: NE izklopite televizorja. Naj bo vklopljen in nato na daljinskem upravljalniku televizorja hitro pritisnite naslednje tipke:

Izklopi zvok + 1 + 1 + 9 + Enter

Tukaj je gumb “Enter” (Vnos) gumb OK / Select (V redu / Izberi), ki je v sredini leve / desne / zgornje / spodnje tipke. Odprl se bo meni tajnih storitev, ki vam omogoča vklop / izklop načina gostoljubja / hotelskega načina itd.

Druge metode:

Če zgoraj navedena metoda ne deluje za vas, poskusite z naslednjimi metodami:

Najprej izklopite televizor z daljinskim upravljalnikom in nato na daljinskem upravljalniku hitro pritisnite naslednje tipke:

Info + Nastavitve + Mute + Power
Izključite + 1 + 8 + 2 + moč
Izključite + 1 + 1 + 9 + moč
Zaslon / Info + Menu + Mute + Power
Zaslon / Info + P.STD + Mute + Power
P.STD + Help + Sleep + Power
P.STD + Meni + Sleep + Power
Sleep + P.STD + Mute + Power

Za navigacijo med razpoložljivimi možnostmi lahko pritisnete gumba za gor / dol. Če želite spremeniti njihove vrednosti, pritisnite gumba za glasnost navzgor / navzdol.

Koda za meni storitve za televizor LG:

Pritisnite in nekaj sekund držite tipke <OK> na daljinskem upravljalniku in TV-plošči, na zaslonu televizorja pa se prikaže servisni meni.

LG_TV_Remote_Service_Code.png

Pri nekaterih modelih televizorjev boste morda morali pritisniti tipko “Menu” na daljinskem in TV zaslonu hkrati za nekaj sekund, da odprete meni storitev. V nekaj modelih televizorjev delujeta obe metodi in odpirata različne menije storitev.

Če servisni meni zahteva geslo, vnesite 0000 (štiri ničle). Če 0000 ne deluje za vas, poskusite 7777 ali 0413 ali 8741 ali 8743 ali 8878.

Zdaj lahko spremenite želene nastavitve.

Če želite shraniti spremembe, pritisnite tipko <OK> na daljinskem upravljalniku.

NASVETI ZA BONUS:

1. S pomočjo tega menija tajnih storitev v televizorju LG lahko omogočite uporabo pogona USB z nastavitvami USB, če želite 1. Ko omogočite to funkcijo, lahko vstavite poljuben pogon USB v režo USB, ki je na zadnji strani televizorja LG. in televizor jo bo samodejno zaznal in predvajali boste avdio ali video datoteke, ki so prisotne v vašem pogonu USB na televizorju. Na televizorju si lahko ogledate tudi slike, ki so prisotne v pogonu USB.

2. Funkcijo Golden Eye lahko omogočite tudi z nastavitvijo možnosti Eye na 1 v servisnem meniju. Ta funkcija samodejno prilagodi nivo kontrasta in svetlosti televizorja glede na luči, ki so na voljo v vaši sobi.

3. Vsi televizorji LG imajo tajno funkcijo, ki se imenuje “Hotel Mode“. T lahko omogočite