Kaj so indica semena indijske konoplje in kje kupiti taka semena

Zdravje

Koristno

Comments are off

October 23, 2019

V današnji blog objavi bomo napisali nekaj več o semenih marihuane,  točneje o temu, kaj so indica semena. Ko govorimo o indijski konoplji ali marihuani, moramo povedati, da se v naravi indijska konoplja najde v treh različnih oblikah ali vrstah. Te vrste so določene glede na tip konoplje in se razlikujejo nekoliko med seboj. Indica semena ter sativa semena, dajejo rastlino indijske konoplje, katera za svoje cvetenje potrebuje krajšanje dneva ter daljšanje noči. Dan se v naravi začne krajšati po 21. 6. in takrat marihuana začne cveteti. Ruderalis semena, pa proizvedejo rastlino indijske konoplje, katera je neodvisna od dolžine dneva in noči. Ta vrsta marihuane zacveti po 1 mesecu sama od sebe.

Kaj so indica semena – semena indijske konoplje indica semena

Kot smo že omenili, so semena vrste Indica le ena od možnosti pri nakupu semen marihuane. Drugi dve možnosti smo že navedli v uvodu, obstajajo pa tudi križana semena, saj vrste Indica, Sativa in Ruderalis križajo med seboj. Tako dobimo semena pretežno indika, semena 100% indica ter dominantna sativa semena. 100% indica semena so lahko le semena sort indica, križana med sabo.

Značilnosti rastlin, katere se razvijejo iz semen indica so naslednje:

  • indica konoplja je srednje visoke rasti tja do 2 m v višino
  • listi sorte indica so ožji kot pri sorti sativa
  • rastlina indika konoplje raste bolj hitro in naredi prej pridelek, kot sativa sorte
  • pridelek je po količini manjši, kot pri sativa konoplji
  • indica konoplja ima bolj sedativno delovanje, ali tako imenovani”couch lock”, kar pomeni, da te priklene na kauč

Kje kupiti semena marihuane indica

Semena indijske konoplje vrste indica so zanimiva predvsem, ker prej dozorijo. Primeri takih semen so Northern lights, O.G.Kush, Cookies in drugi. Semena marihuane vrste indica lahko najdete v marsikaterem seed shop-u v Sloveniji. Prav posebna semena indike pa je najbolje kupiti v Seedshop Ljubljana www.grinsot.si. To je zelo dobro založen seedshop, growshop ter headshop v Ljubljani na Fužinah. Osebje vam bo z veseljem svetovalo pri nabavi indica semena.

V povezavi z gojenjem indica semen indijske konoplje, preverite še zapis o šotorih, primernih za indoor gojenje.

Vir: https://www.royalqueenseeds.com/blog-top-10-cannabis-indica-strains–n69