Aktivnosti za večjo motivacijo zaposlenih

Zdravje

Novice

Comments are off

December 7, 2017

Spodaj je predstavljen prispevek za vse, ki vas zanimajo aktivnosti za večjo motivacijo zaposlenih.

Glede na to, da vsakega podjetnika in lastnika podjetja, zanima večja učinkovitost njegovih zaposlenih in seveda tudi aktivnosti, ki motivacijo zaposlenih še samo izboljšajo, smo spodaj predstavili aktivnosti, ki dokazano izboljšajo motivacijo zaposlenih, pa naj si gre za večje ali manjše delovne skupine.

Aktivnosti za večjo motivacijo zaposlenihVisoko produktivnost svojih zaposlenih, v nasprotju v prepričanji večine, ne dosegamo brez ustreznega načrta, ki pa mora v prvi vrsti, vključevati najmanj odgovore na to kaj je tim, kakšne vrste timov sploh poznamo – saj so za posamezne time bolj priporočljive različne motivacijske aktivnosti in metode, evolucijsko pot izgradnje tima in kako je naš tim sploh nastal ekipa, nato pa še različne komponente gradnje ekip.

Več: Kako z namensko gradnjo ekip zaposlenih dosežemo skladnost s cilji podjetja

Aktivnosti za večjo motivacijo zaposlenih (ki jih ne pozna vaša konkurenca)

Učinkovitost gradnje tima ni odvisna od našega trenutnega navdiha, temveč od skrbnega in strateškega načrta in ciljev ter namenov, ki jih imamo s timom, namen tudi doseči.

V odvisnost od konteksta tima, je treba vedeti, da se timi med seboj ločijo na takšne, ki zasledujejo določene cilje. A, nimajo vse ekipe in vsi timi te iste vloge, zato motivacija na vseh ekipah, nikakor ne more potekati na enak način.

Sposobnost tima, ki je visoko produktiven, se odraža v tem, da člani ekipe znajo med seboj aktivno sodelovati, komunicirati, se slišijo in navdušujejo drug drugega.

Obenem so visoko produktivni timi zelo sposobni prilagajanja na spremembe, te pa vključujejo tako vedenjske spremembe glede na dane poslovne situacije in izzive, kot tudi sposobno identifikacije in samoocene, da gre pri gradnji tima v bistvu za to, da dosežemo maksimalno zmagoviti tim.

Tradicionalni modeli gradnje ekip se tako umikajo modernejšim ekipam in timom, ki so skupne rezultate celo mogoče presegati na daljavo. Te ekipe in tovrstno gradnjo tima imenujemo virtualno gradnjo skupin, pri kateri je ključna lastnost, da so v njeno gradnjo vpletene raznovrstne tehnologije, prihranek časa pa je opazen predvsem pri medosebnih srečanjih in dolgih sestankih, ki jih sicer poznajo tradicioalne ekipe in skupine (1).

Motivacija zaposlenih je nedvomno intervencija, ki mora biti v poslovno rast, vsakega podjetja vpeta na strateški in povezujoč način in ni nek, izoliran dogodek, ki ga premoremo le takrat, ko motivacija zaposlenih pade – temveč gre za skupek nalog, ki jih izvajamo sistematsko z namenom, da dobre odnose zaposlenih med seboj samo še negujemo in utrjujemo.

Preverite še: Zdravstvene koristi učinkovite team building delavnice

Oznake besed: Aktivnosti za večjo motivacijo zaposlenih