3 najboljši CNC krmilniki v letu 2021

Zdravje

Koristno, Novice

Comments are off

November 2, 2021

 

Če ste amaterski „naredi sam“ navdušenec, ki se pravkar loteva sestavljanja svojega prve CNC naprave, potem razumemo težnjo k temu, da izberete najboljši krmilnik CNC motorja.

CNC krmilniki so kot možgani vašega celotne naprave, boljši možgani pa posledično pomenijo boljše delovanje in odlične rezultate. Ko iščete CNC krmilnik, morate upoštevati nekaj stvari, na primer, koliko gonilnikov koračnih motorjev lahko poveže plošča in koliko osnih strojev lahko krmilnik upravlja naenkrat. Ko vam je jasno, kaj želite, da opravi vaša CNC naprava po meri, se lahko odločite za CNC nadzorno ploščo, ki bo primerna za vašo napravo.

Iščete 3-osni CNC krmilnik? Potem si njuno preberite spodnji članek, kjer pregledamo 3 najboljše 3-osne CNC krmilnikov, ki so danes na voljo na trgu.

Polabs USB and Ethernet CNC controller PoKeys57CNC

Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo

Polabs USB and Ethernet CNC controller oz. krmilnik je mešanica med napravo za spločen namen PoKeys in krmilnikom motorja. Ta naprava je namenjena predvsem krmiljenju do 8 STEP/DIR motorjev, ki jih poganja signal (koračni motorji, servo pogoni itd.) v različnih aplikacijah z dodatkom zmogljivih funkcij naprave PoKeys. Naprava vsebuje namenske konektorje za povezave z motornimi gonilniki, obeski, (HD44780-kompatibilnim) LCD modulom itd.

Polabs USB and Ethernet CNC controller

Poleg tega je na voljo 5 analognih vhodov z 12-bitno ločljivostjo. Naprava ima tudi štiri galvansko izolirane izhode z odprtim kolektorjem in izoliran analogni izhod 0 do 10 voltov ter podpira programsko opremo za grafično urejanje PoBlocks.

Cloudray 2-Phase Stepper Motor Driver DM542S

Eden boljših izdelkov na splošno

Krmilnik koračnega motorja Cloudray DM542S je pravzaprav digitaliziran 2-fazni pogon. TI-jeva 32-bitna platforma za digitalno obdelavo signalov je osnova tega učinkovitega krmilnika motorja. Prav tako je sistem vgrajen s tehnologijo mikro korakov skupaj z možnostjo samodejnega prilagajanja parametrov vklopa.

Ta naprava zagotavlja ustvarjanja manj hrupa in tresljajev z nizko toploto in visokim izhodnim navorom v velikem obsegu. Zaradi teh odličnih lastnosti krmilnika motorja je primeren za večino koračnih motorjev. Napajalna napetost je ocenjena od 24 do 50 voltov enosmernega toka V, pri čemer je priporočljiva napajalna napetost 36 ali 48 voltov.

najboljši cnc krmilniki - cloudray
VIR 1

Ta krmilnik lahko običajno uporabite za označevalne stroje, rezbarske stroje, risalnike, opremo za avtomatsko montažo, rezalne stroje, filatirje, matrice, odstranjevanje žice, laserje in še številne ostale naprave.

Songhe TB6600 Stepper CNC Controller

Najboljši izdelek za manjši proračun

TB6600 Stepper CNC krmilnik je še en visokokakovosten krmilnik, ki je dostopen na trgu po ugodni ceni. Električni vhodni signal je stacionarni tok, podprt s tranzistorsko logiko, ki se samodejno zmanjša za ½. Ta izdelek je nadvse uporaben za majhne do srednje velike avtomatske naprave, vključno z mizami X-Y-Z, laserskimi rezalniki, etiketirnimi stroji, napravami za vstavljanje, stroji za graviranje itd.

Je visoko hitrostni bipolarni sekljalnik konstantnega toka in ima visoko hitrostni vhod za izolacijo signala optospojnika. Napajanje kovinske napetosti v enosmernem toku od 12 do 48 voltov z delovno temperaturo v razponu od -10° do 45° Celzija. Poleg tega je temperatura shranjevanja ocenjena od -40 do 70 stopinj Celzija.

najboljši cnc krmilniki - songhe
VIR 1

Največji pogonski tok je 4 ampere s frekvenco sekanja 20 KHz. Opomba: različni zasloni in svetlobno fotografiranje bodo morda vplivali na barvo predmeta (ki je črne barve). Največji dovoljeni razpon napake po meritvi je +/- (1 do 3) cm.

VIR (1) The Edge Cutter